On ollut hieman taukoa päivittämisessä nyt. Elämässäni on tapahtunut niin paljon kaikkea, että en ole muistanut koko blogia!

Leiponut olen kuitenkin tosi paljon, enkä kyllä kaikkia itsekkään muista. :D

Tässä kuitenkin nyt joitakin lähipäivien hommia...

Sunnuntaina oli tarkoitus pitää sisaruksilleni halloween pippalot, mutta koska innostuin edellisenä iltana keikkailemaan, en jaksanut ruveta mitään isompia aamulla tekemään. Tein kuitenkin nämä muka-Halloween aiheiset muffinit:

Elikkäs reseptinä maailman helpoimmat muffinit:

4,5dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1 kananmuna

0.5dl pullomargariinia

n.2dl maitoa

vajaa pussi pätkiksiä

+vähän kaakaojauhetta ja vaniljasokeria

Kuorrutus:

Flora vispiä

Punaista ja keltaista karkkiväriä

Vaniljasokeria

sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jaa jokaiseen vuokaan vähän taikinaa. Laita taikinaan puolikas(tai kokonainen) pätkispala ja peitä ne vielä taikinalla. 

Paista 200 asteessa n. 15min.

Anna jäähtyä ja koristele.

Sunnuntaina tein huvikseen myös rullavoileipäkakun, jonka ohjeen löysin jostakin blogista, mutta nyt en kuollaksenikaan muista että mistä!!!

Tässä ohje kuitenkin omaksi muokattuna:

16 palaa täysjyvä paahtoleipää

täyte:

Puolikas kurkku

puolikas paprika

suolakurkkua

fetajuustoa (murennettuna)

puolikas purkki ranskankermaa

n.100g valkosipulituorejuustoa

puolikas purkki maitorahkaa

pippurisekoitusta

ripaus suolaa

Koristeluun:

Kurkkua

minitomaatteja

rucola-salaattia

juustoraastetta

Raasta kurkku ja poista liiat nesteet. Pieni paprika ja suolakurkku todella pieniksi (itse jätin hölmönä liian isoiksi). Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Poista paahtoleivistä reunat. Levitä leivät 4x4 palaa leipää vieriviereen levyksi. Kostuta leivät esim. maidolla ja levitä 3/4 osa täytteestä viipaleiden päälle. Rullaa kuin kääretorttu tiukaksi ja kiristä vielä leivinpaperin avulla.

Laita jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli (ite pidin ehkä pari tuntia ja ihan hyvää oli silti!).

Levitä loppu täyte rullan päälle ja koristele.

Tänään innostuin vielä tekemään karjalanpiirakoita valmiiksi itsenäisyyspäivää varten!

Tällä ohjeella tuli 80 coctail piirakan kokoista piirakkaa.

20dl ruisjauhoja

8dl vettä

4tl suolaa

4rkl öljyä

Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään. Lisää öljy ja "alusta" kädellä tasaiseksi.

Kauli taikina (osissa) jauhojen avulla melko ohueksi levyksi ja leikkaa pyöreällä muotilla paloja.

Levitä keskelle puuroa ja rypytä keskeltä aloittaen.

Paista 275 asteessa n.10 min.

Kun piirakat ovat valmiita, voitele ne vielä esim. pullomargariinilla (parempia tulee tietenkin oikealla voilla!!!).

Tarjoile munavoin kanssa.

Riisipuuron ohjetta tähän hätään en löytänyt (äitee teki mulle tänään puuron. :p).

Tein taikinan kahdessa osassa.

Loppukevennykseksi vielä leivät joilla huijattiin lapsia. Melkein jopa uskoivatkin. :D

Mukavat illan jatkot! -Johanna-